donderdag 27 december 2012

Route plannen met ingescande kaarten

De hybride verzameling kaarten en de beperkte route beschrijvingen vragen wat extra creativiteit en tijd om mijn route door zuid Italië uit te zetten. Meer dan een jaar voorbereiding is dan ook geen overbodige luxe.
Mijn basis instrument onderweg hierbij is de Garmin GPSmap 62s. Uit ervaring weet ik dat je een vangnet nodig hebt als de elektronica het laat afweten. Daarom gaat een ingescand reeks kaarten mee. Jammer genoeg stelde de Sony e-reader me tijdens een vorig avonduur teleur zodat ik nu in de richting van een Nexus-7 tablet denk. En daarnaast is er nog een beperkt setje overzicht kaarten op papier en het onvermijdelijke kompas.
De Garmin City Navigator kaarten geven je wel wat overzicht kaarten. OK om een fietstocht te plannen maar onvoldoende voor een tocht te voet. Want dan wil je juist de verharde wegen vermijden.
Er is ook nog de Italia Topo map van Garmin. Ze voegt landschap gegevens toe zoals hoogtelijnen en rivier(tjes). Maar wat Zuid Italië betreft laat ze het afweten wat tracks betreft. Daarom is het aangewezen om met ingescande kaarten te werken, als die al beschikbaar zijn. Om zo je way-points te kunnen zetten en je route te verfijnen. Een en ander staat mooi uitgelegd in een YouTube filmpje.
De volgende stap is de Google Earth way-points  in Map source of Base-camp te importeren om ze daarna op de GPS te laden. Hiervoor bewaar ik de mijn-plaatsen in Google in een kmz bestand en converteer die dan met een internet programma gpsvisualizer naar een gpx bestand dat kan ingelezen worden in de Garmin planning programma's.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten